Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα (SpO2), μία απλή και χρήσιμη εξέταση που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας στο σπίτι με την συσκευή του παλμικού οξύμετρου. Τα αποτελέσματα της μας ενημερώνουν με ακρίβεια για τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα μας, επιβεβαιώνοντας την καλή λειτουργία του αναπνευστικού μας συστήματος. Φυσικά, είναι κατάλληλη για όλους, ενώ ενδείκνυται για άτομα με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις και άλλες ιατρικές ανάγκες.

Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα και φυσιολογικές τιμές

Συνήθως, μία μέτρηση οξυγόνου στο αίμα είναι απόλυτα φυσιολογική όταν εμφανίζει τιμή πάνω από 95%. Αν ωστόσο παρατηρήσεις τιμή κάτω από το 92%, τότε θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις με τον έμπιστο ιατρό σου για να σου προσφέρει τις κατάλληλες συμβουλές για την περίπτωσή σου. Μην ξεχνάς ότι ούτε το οξύμετρο, ούτε καμία ιατρική συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία επίσκεψη ή ένα τηλεφώνημα στον γιατρό.

Νέα γρήγορη μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, απευθείας από το smartwatch σου!

Τι γίνεται όμως όταν χρειάζεται να μετρήσουμε το οξυγόνο στο αίμα μας αλλά δεν έχουμε πρόσβαση σε οξύμετρο; Πλέον, το DAS.4 smartwatch μπορεί να σου προσφέρει μία πρώτη κατά προσέγγιση εκτίμηση, εύκολα και γρήγορα, πριν να αναζητήσεις την συμβουλή του έμπιστού σου ιατρού*. Από την πλευρά σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις στον καρπό σου το νέο SG08 smartwatch, να πατήσεις το κουμπί για την μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα και να περιμένεις τα αποτελέσματα για λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Οι καινοτόμες όμως λειτουργίες του SG08 smartwatch δεν σταματούν εδώ. Πρόκειται για ένα πραγματικά ένα έξυπνο ρολόι υγείας που, μεταξύ άλλων, σου επιτρέπει:

  • Να παρακολουθείς την συχνότητα των παλμών σου
  • Να μετράς την αρτηριακή σου πίεση
  • Να καταγράφεις και να βελτιώνεις την ποιότητα του ύπνου σου
  • Να έχεις εικόνα για τα επίπεδα της φυσικής σου κατάστασης κάθε λεπτό της ημέρας
  • Να αναλύεις και να βελτιώνεις τις αθλητικές σου επιδόσεις

Ανακάλυψε το νέο SG08 smartwatch με μέτρηση οξυγόνου στο www.das.4.com ή στο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.

*Το SG08 smartwatch δεν υποκαθιστά την ιατρική συσκευή του οξύμετρου και δεν πραγματοποιεί μετρήσεις οξυγόνου στο αίμα (SpO2) με ακρίβεια, αλλά κατά προσέγγιση. Αξιοποίησε αυτή την λειτουργία του πάντα με την εξειδικευμένη καθοδήγηση του θεράποντα ιατρού σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα και η σημασία της»;

Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο DAS.4 Blog.