Ρολόγια αθλητικά, τα gadgets της νέας γενιάς που έχουν κατακτήσει μία θέση στην προπόνηση κάθε ασκούμενου ή αθλητή. Πρόκειται για μία ειδική κατηγορία smartwatch η οποία εξοπλίζεται με GPS και προσφέρει καινοτόμες λειτουργίες και εφαρμογές που καταγράφουν, αλλά και βελτιώνουν τις αθλητικές μας επιδόσεις. Ποιες είναι όμως ακριβώς όλες εκείνες οι δυνατότητες τους που τα κάνουν να ξεχωρίζουν και ποια τα νέα smartwatches που τις ενσωματώνουν; Ανακάλυψε περισσότερα στο κείμενο που ακολουθεί.

Ρολόγια αθλητικά: Οι 6 λειτουργίες τους που αλλάζουν την προπόνησή σου

Η επιλογή ενός ρολογιού εξαρτάται από τη χρήση του. Γι’ αυτό και τα αθλητικά ρολόγια χειρός απευθύνονται σε άτομα που νοιάζονται για τη σωματική τους υγεία και προσπαθούν να τη βελτιώσουν μέσα από τακτική άσκηση και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μεταξύ άλλων προσφέρουν δυνατότητες όπως:

1. Παρακολούθηση καρδιακών παλμών

Πρόκειται για την πιο σημαντική λειτουργία κάθε fitness έξυπνου ρολογιού. Χάρη στην τεχνολογία real time παρακολούθησης καρδιακών παλμών των νεών DAS.4 smartwatches, μπορείς να έχει μία ακριβή προσωπική μέτρηση του καρδιακού σου ρυθμού σε πραγματικό χρόνο. Με βάση τους καρδιακούς σου παλμούς, μπορείς να προσαρμόσεις ανάλογα και την αθλητική σου προπόνηση, ανεβάζοντας ή χαμηλώνοντας την έντασή της όταν πρέπει.

2. Ανάλυση πολλαπλών αθλημάτων

Τα ρολόγια αθλητικά της νέας γενιάς όχι μόνο καταγράφουν τις αθλητικές σου επιδόσεις, αλλά μπορούν να εξελιχθούν και στον καλύτερο personal trainer που είχες ποτέ. Φόρα λοιπόν το νέο DAS.4 smartwatch σου και άφησέ το να καταγράψει και να σε καθοδηγήσει στην προπόνησή σου. Ενδεικτικά, τα νέα SG22 και SL20 smartwatches της DAS.4 υποστηρίζουν την ακριβή παρακολούθηση δεδομένων για αθλητικές δραστηριότητες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τρέξιμο, πεζοπορία, αναρρίχηση και περπάτημα.

3. Μέτρηση πίεσης αίματος

Τα ρολόγια αθλητικά νέας γενιάς της DAS.4, όπως το SG12, μπορούν να εκτιμήσουν και την πίεση του αίματος με τιμές κατά προσέγγιση. Πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία, για όσους θέλουν να ελέγξουν την πίεσή τους πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προπόνηση. Φόρεσε το smartwatch στον αριστερό ή τον δεξιό καρπό σου και μέτρα την τιμή της σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, μπορείς να έχεις μία πρώτη ένδειξη για την αρτηριακή σου πίεση οπουδήποτε βρίσκεσαι. Φυσικά, για πιο ακριβείς μετρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιεσόμετρο.

4. Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα (SpO2)

Ένας έλεγχος μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα είναι πάντα καλοδεχούμενος πριν από μία αθλητική προπόνηση. Όταν μάλιστα τα επίπεδα του οξυγόνου μας έχουν κάνει… βουτιά, είναι καλύτερα να την αποφεύγουμε. Κάθε φορά που ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα είναι χαμηλότερος από 95%, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκουραζόμαστε. Αν θέλεις λοιπόν να ελέγχεις τον έλεγχο του οξυγόνου στο αίμα, τότε είναι σημαντικό να προμηθευτείς ένα οξύμετρο. Για μία κατά προσέγγιση εκτίμηση του επιπέδου SpO2, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το νέο SG08 smartwatch.

5. Επιστημονική παρακολούθηση ύπνου

Ο καλός ύπνος αποτελεί τη βάση για μία ποιοτική καθημερινότητα, ξεκουράζοντας το σώμα και το πνεύμα μας από τις καθημερινές καταπονήσεις. Η σειρά DAS.4 smartwatches εξοπλίζεται με την δυνατότητα καταγραφής ύπνου. Όσο λοιπόν εσύ κοιμάσαι, το smartwatch σου παρακολουθεί τον καρδιακό σου ρυθμό, αναλύει την αναπνοή σου και καταγράφει πολύτιμα δεδομένα για την ποιότητά του.

6. Λειτουργία καθιστικής υπενθύμισης

Μήπως περνάς αρκετές ώρες της ημέρας σου στην καρέκλα του γραφείου ή τον καναπέ; Η καθιστική ζωή, δηλαδή η υπερβολική έλλειψη δραστηριότητας, έχει αποδεδειγμένα αρνητικές συνέπειες για την φυσική μας κατάσταση, αλλά και γενικότερα για την υγεία μας. Τα αθλητικά ρολόγια της DAS.4 στρέφονται κατά της καθιστικής ζωής, υπενθυμίζοντάς σου κάθε πότε πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα για να σηκωθείς,  να περπατήσεις και να νιώσεις καλύτερα, καταπολεμώντας έτσι τις καθημερινές της επιπτώσεις.

Ρολόγια αθλητικά: Ανακάλυψε τις νέες προτάσεις της DAS.4

Η DAS.4, το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο brand σε ρολόγια αθλητικά, δημιούργησε και σου προσφέρει προτάσεις που μπορούν να καλύψουν άριστα τις ανάγκες της προπόνησής σου και όχι μόνο. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη smartwatch γκάμα με σπουδαίες δυνατότητες για την καθημερινή σου προπόνηση, καθώς και κορυφαίες λειτουργίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας όπως:

  • Αποθήκευση δεδομένων για τουλάχιστον 7 ημέρες
  • Υποστήριξη κλήση SIM
  • Ανοιχτή ακρόαση
  • Βαρόμετρο, Υψόμετρο
  • Notifications για Whatsapp,Viber, Messenger, Facebook, Instagram, News κ.α.
  • Ενημέρωση για τον καιρό
  • Ειδοποίηση Anti – lost με δόνηση
  • Έλεγχος κάμερας από απόστασης
  • Συγχρονισμός μουσικής Bluetooth για αναπαραγωγή μουσικής.

Μπες λοιπόν σήμερα στο www.das.4.com, ανακάλυψε τις προτάσεις της και επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει. Φυσικά, μπορείς πάντα να πραγματοποιείς τις αγορές σου σε προϊόντα της εταιρείας και μέσα από το δίκτυο συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα.

*Τα αθλητικά ρολόγια δεν υποκαθιστούν καμία ιατρική συσκευή και δεν πραγματοποιούν μετρήσεις με ακρίβεια, αλλά κατά προσέγγιση. Αξιοποίησε τις λειτουργίες τους πάντα με την εξειδικευμένη καθοδήγηση του θεράποντα ιατρού σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Ρολόγια αθλητικά: Τα απαραίτητα fitness gadgets»;
Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο
DAS.4 Blog.